Welkom bij Sparkel2Doen

Wie zijn we?

Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN)

Het project Sparkel2Doen is een project van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland binnen het programma Maatschappelijke Diensttijd.

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is de landelijke patiëntenorganisatie voor alle mensen met reuma. Wij werken niet alleen vóór, maar ook samen mét iedereen met reuma, met als eindbestemming een wereld zonder reuma! Reuma is voor jong en oud nog altijd een dagelijkse strijd tegen een (blijvende) ziekte, pijn, vermoeidheid en onbegrip van omgeving of collega’s. Samen met jou maken we ons sterk, zodat je gewoon mee kunt (blijven) doen op school, op het werk, thuis …
W. https://reumazorgnederland.nl

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Ervaar het zelf, doe mee met MDT!
MDT is de afkorting van Maatschappelijke Diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten en doe je tegelijkertijd iets goeds voor een ander. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker.
Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Je krijgt een eigen begeleider, volgt trainingen die je zelf interessant vindt en krijgt een certificaat. Handig voor je cv, bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze, de volgende stap voor je toekomst of het vergroten van je netwerk.
W. https://www.doemeemetmdt.nl

Onze partners in dit project

maX Music

maX Music verspreidt creativiteit met workshops en voorstellingen op het gebied van muziek, media, theater, techniek en beeldende kunst. We geloven dat iedereen creativiteit in zich heeft. Het uiten van creativiteit maakt je blij. Daarnaast zorgt het voor verbinding met anderen, en leert het je creatiever problemen oplossen in je werk of je schoolopdrachten.
W. https://www.maxmusic.nl/nl

Studio KROM – Creative technology

Cas Slaats. Studio Krom, geeft workshops m.b.t. prototyping en realisatie. Expertise in creative coding, interactie en art & tech. Joris van Oers. Studio Krom, geeft workshops m.b.t. technologie en realisatie. Expertise in prototyping, web development, spraakinterfaces.
Pieter Wels. Docent bij Fontys Hogeschool ICT. Creatief denken en concepting.
Chris Geene. Docent bij Fontys Hogeschool ICT. Rapid prototyping.
W. https://krom.studio

Nederlandse Academie voor Beeldcreatie – Foto en Film

De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie is een opleidingsinstituut met drie faculteiten: de Nederlandse Fotovakschool, de Dutch Filmers Academy en de Amsterdam Film School. Hier wordt kwalitatief vakgericht fotografie- en filmonderwijs gegeven dat nauw aansluit op de arbeidsmarkt. Onderwijs dat studenten de ruimte geeft om talenten en creativiteit te ontwikkelen én dat hen bewust maakt van hetgeen nodig is om ondernemend, marktgericht en succesvol te zijn.
W. https://navb.nl

John van der Sanden – Theatermaker

John van der Sanden, professioneel theatermaker, schrijft toneelstukken, musicals, verhalen, boeken, columns…. Hij regisseert musicals, is cabaretier en toert met zijn programma langs (kleine) Nederlandse theaters.
W. https://www.johnvandersanden.nl

Mindfulmoving
De mindfulnesstrainingen voor Sparkel2Doen worden verzorgd door Simone Lips, psychologe en mindfulnesstrainer voor jongeren.
Meer informatie: https://www.mindfulmoving.nl/