Mindfulness

Leer jezelf beter kennen en ontwikkel meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.

Mindfulness
Wil jij minder last hebben van vervelende gedachten en sommige gevoelens?
Wil je je goed kunnen concentreren op wat je doet? Wil je veel doen en beleven
en je ook vaker rustig en ontspannen voelen? Maak jij de keuzes, die bij jou
passen? Mindfulness kan je daarbij misschien helpen.

In de Sparkel2Doen mindfulnesstraining leer je…… • over je automatische piloot • hoe om te gaan met stress  • veerkracht te ontwikkelen • met aandacht te bewegen • helder communiceren  • hoe om te gaan met piekeren  • over omgaan
met je emoties • over stilte • over compassie • over zingeving • over dankbaarheid.

én wat doe je ook tijdens de cursus mindfulness?
Tijdens je cursus ga je iets met je gevonden talenten en vaardigheden doen.
Je past je nieuwe skills dus gelijk toe in je eigen omgeving. Wat je precies gaat doen? Tijdens de cursus bepaal je samen een maatschappelijke plek/organisatie, waarvoor je iets creatiefs en bruikbaars maakt. Iets wat hergebruikt kan worden, zoals een webinar over mindfulness of je geeft met je groep workshops aan mensen met reuma. Zo geef je datgene, wat je leert, weer door aan andere mensen.

Intake
Na de aanmelding wordt er contact met je opgenomen voor de intake. Bij het intake gesprek maak je kennis met Simone, die de cursus geeft. Jullie kijken dan samen of deze mindfulnesstraining voor jou geschikt is.
De cursus bestaat uit een training van 12 sessies van 2 uur online óf op locatie.
Je krijgt de serie workshops van ons aangeboden in het project Sparkel2Doen.

Thuisopdracht
Je krijgt na iedere sessie een thuisopdracht mee. Deze bestaat uit het doen van mindfulness- en andere praktische oefeningen, zoals bv. schrijf-, eet-, kijk- en luisterdrachten. Zo kun je, wat je leert, zoveel mogelijk meteen in je dagelijks leven gebruiken. Bij de online cursus heb je een laptop met webcam, een stabiele internetverbinding en een rustige plek in huis nodig.

      Mindfulness: online training voor jongeren 19-27 jaar!

      NIEUW!!  NA DE ZOMER

Iedere maandagavond 19.30-21.30 uur.

      Start: 3 oktober 2022
– 10, 17, 24 en 31 oktober 2022
– 7, 14, 21 en 28 november 2022
– 5 en 12 december 2022
      Einde: 19 december 2022

Iedere woensdagavond 19.30-21.30 uur.

      Start: 28 september 2022
– 5, 12 en 26 oktober 2022
– 2, 9, 16, 23 en 30 november 2022
– 7 en 14 december 2022
      Einde: 21 december 2022

Kun je een steuntje in de rug gebruiken?
Doe je graag iets voor een ander?

Ga naar de pagina Inschrijven

Hieronder een filmpje met mindfulness oefeningen, gemaakt tijdens het 1e project Sparkel van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland, om te gebruiken door mensen, die graag een mindfulness oefening willen proberen.

Hieronder een filmpje van deelnemende jongeren bij mindfulness voor mensen met een chronische ziekte, gemaakt tijdens het 1e project Sparkel van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.

mindfulness-foto-1
mindfulness

Centrum voor Mindfulness
Het Centrum voor Mindfulness is een professioneel, innovatief en open trainings- en expertisecentrum voor mindfulness, dat wil bijdragen aan de kwaliteit van leven en werken, opvoeding, onderwijs en gezondheid door de integratie van mindfulness in alle onderdelen van de Nederlandse samenleving. Dat doen we door trainingen, opleiding en expertise over de toepassing van mindfulness. De mindfulnesstrainingen voor Sparkel2Doen worden verzorgd door Simone Lips, psychologe en mindfulnesstrainer voor jongeren. https://centrumvoormindfulness.nl