ZELF de mooiste foto’s maken?
Doe mee en vertel in je foto’s de verhalen van kwetsbare mensen in je omgeving!

Maak je eigen fotoserie
Ben jij gefascineerd door fotografie en ga je graag zelf aan de slag, maar weet je nog niet zo goed hoe? Dan is deze cursus Fotografie van de NAVB wat voor jou. Fotograferen is keuzes maken. Dat leren we je. Wat fotografeer je en wat juist niet? Welk perspectief kies je? Hoe stel je de camera in? Hoe maak je een mooie compositie?
Tijdens deze Basiscursus Fotografie leer je meer te zien en vooral anders te kijken naar de wereld om je heen. In deze hands-on cursus komen portretfotografie en studiofotografie aan bod. Je fotografeert zowel in de studio als buiten. Ook maak je kennis met de verschillende fotografiegenres: portret-, documentaire-, landschap-, architectuur-, reclame en modefotografie.
Deze fotografiecursus is tweeledig. Je gaat aan de slag met de basistechnieken van de fotografie, maar ook met het bewerken van jouw foto’s in Adobe Lightroom.
De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht fotografie en beeldbewerking. Je kiest een eigen onderwerp en werkt aan de realisatie van jouw eigen fotoserie. Bij het met goed gevolg afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

én wat doe je ook tijdens deze cursus fotografie?
Ben je tussen de 12 en 30 jaar oud? Kun je zelf ook een steuntje in de rug gebruiken als kwetsbare jongere? Tijdens je MDT (Maatschappelijke Diensttijd) ga je je talenten ontdekken en je zet je als jongere vrijwillig in voor een ander.
Tijdens het creatieve traject bepaal je samen een maatschappelijke plek/organisatie, waarvoor je iets creatiefs en bruikbaars maakt. Iets wat hergebruikt kan worden. Met het maken van de foto’s geef je kwetsbare mensen bijvoorbeeld een mogelijkheid om over hun leven te vertellen. Je laat in je foto’s eenzaamheid, verdriet en andere emoties zien. Je helpt mensen om hun verhaal door middel van hun foto’s te vertellen aan anderen.
Jullie organiseren samen met de docenten en de betrokken patiëntenorganisatie aan het eind een maatschappelijk evenement om jullie werk te laten zien en erover te vertellen.

Deze cursus Fotografie wordt je aangeboden door ons in het jongerenproject Sparkel 2Doen NEXT.

Sponsoring Canon
Canon heeft de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie en de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland gesponsord in het project Sparkel2Doen met het gebruik van in totaal 20 sets 90D met verschillende lenzen en accessoires ter waarde van 60.000,- voor de cursussen Fotografie en Film maken. Het betreft: • Portretlenzen  • Macrolenzen  • Zoom objectieven  • Flits apparatuur …..

Martha Alberca – Iedereen is kwetsbaar ‘In deze serie zijn onze portretten te zien. Sparkel2doen bood de afgelopen maanden een fantastische fotografiecursus aan jongeren aan en daar hebben we gelukkig van kunnen profiteren. Jongeren, wíj, hebben net als iedereen de impact van het coronavirus op ons leven gevoeld. Wij zijn allemaal kwetsbare mensen geworden. Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal. Een verhaal van beperkingen maar ook van zelfoverwinning. Wij zijn dankbaar voor deze cursus, die een kans is geweest om contact met andere mensen te maken en ontzettend veel te leren over fotografie, in een tijd, dat verloren tijd had kunnen zijn door het coronavirus’.

Adelaida Ouwerkerk – Kleren maken de man? Ze maakte tijdens de cursus fotografie van Sparkel2Doel een prachtige serie genaamd “Kleren maken de man?”, waarin ze aandacht schonk aan een relevante thema als identiteit. Zij vraagt zich af waarom in veel landen het geaccepteerd wordt dat vrouwen herenkleding dragen, maar een man in dameskleding tot opschudding en zelfs agressie leidt. Zie de foto’s hieronder met mannen in dameskleding.

Wil je graag meedoen, schrijf je dan in!

Ga naar de pagina INSCHRIJVEN

NIEUWE CURSUS FOTO

Les 1 – zaterdag 18 november
Les 2 – zaterdag 25 november
Les 3 – zaterdag 2 december
Les 4 – zaterdag 9 december
Les 5 – zaterdag 16 december
Les 6 – zaterdag 13 januari 2024
Les 7 – zaterdag 20 januari
Les 8 – zaterdag 27 januari
Eindtentoonstelling – zaterdag 3 februari

Je kunt op 4 locaties deelnemen!

Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Apeldoorn

NAVB
De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie is een opleidingsinstituut met drie faculteiten: de Nederlandse Fotovakschool, de Dutch Filmers Academy en de Amsterdam Film School. Hier wordt kwalitatief vakgericht fotografie- en filmonderwijs gegeven dat nauw aansluit op de arbeidsmarkt. Onderwijs dat studenten de ruimte geeft om talenten en creativiteit te ontwikkelen én dat hen bewust maakt van hetgeen nodig is om ondernemend, marktgericht en succesvol te zijn. Meer info: https://fotovakschool.nl