Heb je altijd al jouw eigen film willen maken?

Maak je eigen film

Wil je een verhaal vertellen met beeld en geluid, maar weet je nog niet hoe? Dan is deze cursus Film wat voor jou. In deze gratis cursus maak je kennis met alle aspecten die komen kijken bij het maken van een film. In een veilige omgeving leer je hoe je de terminologie en wetten van film in de praktijk kan brengen. Dit is je eerste stap op weg naar het regisseren en realiseren van jouw eigen film!

Tijdens deze cursus leer je hoe het proces van filmmaken in elkaar steekt: pre-productie, productie en post-productie. Je gaat aan de slag met het schrijven van jouw eerste korte scenario en je leert wat de narratieve middelen binnen de film zijn: plot, structuur, personages, beeld en geluid. Er wordt aandacht besteed aan camera- en geluidstechnieken. Je leert de basisprincipes van cameravoering en de belichtingsdriehoek (sluitertijd, diafragma en ISO), maar ook de camerastandpunten en -bewegingen en compositie. Daarnaast leer je alles over geluid. Geluiden kunnen de aandacht van de kijker richten op datgene wat de beelden laten zien en kunnen bovendien aandacht vragen voor wat we niet zien.

Verder leer je in deze cursus om een film te produceren. Wat heb je allemaal nodig voordat je daadwerkelijk een opname kunt maken, voordat je de camera aan zet? Denk hierbij aan: de benodigde camera, licht- en geluidsapparatuur, technische staf, acteurs, kleding, locaties, props, catering, bouwers, stuntmannen en -vrouwen, make-up, elektra, beveiliging, transport, verzekering, pers, fotografen en vergunningen. Nadat je alles geregeld hebt, ga je aan de slag met het draaien van jouw eigen film. Dit doe je in samenwerking met andere cursisten.

Het laatste deel van de cursus gaat in op de basisbeginselen van montage. In de montage komt alles bij elkaar. De ideeën, verhaallijnen, sferen, emoties, geluiden, muziek; hier ga je aan het werk met alle elementen om er één verhaal van te maken. Je werkt met het programma Adobe Premiere Pro.

Tegen het einde van de cursus heb je een eigen korte film gemaakt waarmee je de cursus afrondt. Bij het met goed gevolg afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

Wie zijn wij?

De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie is een opleidingsinstituut met drie faculteiten: de Nederlandse Fotovakschool, de Dutch Filmers Academy en de Amsterdam Film School. Hier wordt kwalitatief vakgericht fotografie- en filmonderwijs gegeven dat nauw aansluit op de arbeidsmarkt. Onderwijs dat studenten de ruimte geeft om talenten en creativiteit te ontwikkelen én dat hen bewust maakt van hetgeen nodig is om ondernemend, marktgericht en succesvol te zijn. Meer info: https://fotovakschool.nl/home/praktische-informatie/nieuws/sparkel-2-doen

Nieuwsgierig en wil je graag meedoen, schrijf je dan in!

Ga naar de pagina Inschrijven

Je kunt op 4 locaties deelnemen!

Download hier de data voor de 1e cursus film!

NAVB data 1e ronde film Sparkel2Doen